Gastronomi ve Mutfak Topluluğu

Yayın Tarihi | 18 July 2024, Thursday

Misyon

Sürdürülebilirlik ve etik değerler çerçevesinde bu alanda sosyal aktiviteler ve projeler gerçekleştirerek Türk mutfak kültürüne ve gelecek nesillere katkı sağlayan bir topluluk olmak.

 

Vizyon

Gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ederek, sektör ile işbirlikleri yaparak bireylere yeme-içme kültürü ve gastronomi bilinci kazandırmak ve yemek yapmayı tüm yönleri ile keşfetmek isteyen bireyleri ortak payda olan mutfakta buluşturmak.

 

Amaç

  • * Gastronomiye ilgi duyan herkes için etkinlikler düzenlemek.
  • * Yöresel lezzetleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak.
  • * Yiyecek-içecek üretim sürecinde sürdürülebilirlik ve etik değerlerin benimsenmesini sağlamak.
  • * Gastronomi bilincini attırarak insanlara yeni lezzetler tattırmak.
  • * Türk mutfağının zenginliğini keşfetmek ve yaymak.
  • * Gastronomi alanında faaliyette bulunan işletmelerle, uygulamalı veya teorik eğitimlerle katkı sağlamak.