Hakkımızda
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcililik Yüksekokulumuz, 23.03.2012 tarih ve 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Kurum, 27.06.2024 tarihli ve 8653 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30'uncu maddesi gereğince Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Turizm Fakültesi'ne dönüştürülmüştür. Fakültemiz, Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanlarında istihdam edilmek üzere uzman personel yetiştirmek ve ilgili alanlarda akademik çalışmalar yürütmek amacıyla kurulmuştur. Ayrıca gelecekte Rekreasyon Yönetimi ve Turist Rehberliği bölümlerini açmayı hedeflemektedir. Tanıtım videosu için tıklayınız.
Turizm Fakültesi olarak uygulamalı eğitim ve yabancı dil eğitimine önem veren, sektör gerçeklerini bilen donanımlı sektör profesyoneli yetiştirmeyi odağımıza aldık. Uygulamalı Eğitime Öncelik: Turizm Fakültemizde, dersliklerde öğrenilen teorik bilgilerin gerçek dünya senaryolarıyla pekiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimize sektörde deneyim kazanmaları için çeşitli fırsatlar sunuyoruz.
- -Burdur MAKÜ'de Uygulama İmkanları: Üniversitemiz bünyesinde bulunan Lavanta Tepesi Otel, Taş Oda Uygulama Mutfağı ve Kitap Kahve Kafeteryası gibi uygulama alanlarında uygulamalı eğitim olanakları sunulmaktadır. Böylece sektör gerçekleri eğitim hayatında birebir yaşanmaktadır.
- -Eğitim-Öğretim Planlarında Uygulama İmkanları: Teorik ve uygulamalı dersler yoğun olarak öğretim planlarında yer almaktadır. 1. Sınıfta sektörel uygulama dersi kapsamında uygulama alanlarında öğretim elemanları nezaretinde uygulamalı dersler yürütülmektedir.
- -Staj İmkanları: Önde gelen oteller, seyahat acenteleri, restoranlar ve turizm işletmelerinde staj imkanı sunarak, öğrencilerin sektörün nabzını tutmalarını sağlıyoruz. Her öğrencinin 60 iş günü staj yapması sağlanmaktadır.
- -İş Başında Eğitim İmkanları: Fakültemizde 6+2 uygulamalı eğitim modeli uygulanmaktadır. 7. ve 8. dönemlerde öğrenciler ilgili yönergede tanımlanan otellerde eğitimlerine devam etmektedir.
- -Sektör Profesyonelleriyle Etkileşim: Alanında uzman konuk konuşmacılar ve sektör profesyonelleriyle düzenlenen etkinlikler aracılığıyla, öğrencilerin sektörle doğrudan bağlantı kurmalarını sağlıyoruz. Bu anlamda POYD (Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) ile yapmış olduğumuz protokol bize destek sağlamaktadır.
- Çoklu Dil Yetkinliği ile Küresel Kariyer: Turizm, uluslararası bir sektör olduğundan, yabancı dil bilgisi başarının anahtarlarından biridir. Fakültemizde, öğrencilerin küresel arenada rekabet edebilmeleri için kapsamlı bir dil eğitimi sunuyoruz:
- -Zorunlu ve Seçmeli İngilizce Dersleri: Etkili bir İngilizce müfredatıyla öğrencilerin İngilizce dil becerilerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda 672 saate kadar zorunlu İngilizce eğitimi vermekteyiz.
- İkinci ve Hatta Üçüncü Yabancı Dil Seçenekleri: Almanca ve Rusça dilleri ikinci ve üçüncü dil öğretimi imkanları sunarak, öğrencilerin ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine yönelik uzmanlaşmalarına olanak tanıyoruz.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı uygulama dersleri son teknoloji ile donatılmış, konforlu ve üst düzey bir eğitim için her türlü imkânı sunan uygulama mutfağında gerçekleşmektedir. Uygulama mutfağının tasarımı her öğrencinin bireysel olarak çalışmasına imkân sağlamasının yanı sıra endüstriyel mutfak sistemlerini tanımasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Öğrencilere profesyonel mutfağın işletilmesi ve yönetimi hakkında kapsamlı bilgi kazandırmak için kullanılan uygulama mutfağı aynı anda 90 öğrencinin bireysel bir şekilde çalışabileceği 1 ana mutfak, 1 kasaphane, 1 sebze yıkama bölümü ve 1 pastane uygulama mutfağından oluşmaktadır. Ayrıca uygulama mutfağında Türk Mutfağının uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilebilmesi ve tanıtılması amacıyla yarışmalara hazırlıklar gerçekleştirilmektedir.
Taş Oda Kahvaltı Salonu
Burdur şehir merkezinin tarihi dokusunda yer alan Taş Oda Gastronomi Mutfağı, 17. yüzyıldan kalma otantik Osmanlı sivil mimarisiyle göz kamaştıran Taş Oda Konağı'nda benzersiz bir yiyecek-içecek deneyimi sunmaktadır. Kınalı Aşireti liderlerinden Emin Bey tarafından yaptırılan bu tarihi konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1978'de başlatılan ve 1988'de tamamlanan kapsamlı bir restorasyon sürecinden geçmiştir. 2013 yılında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne devredilen Taş Oda Konağı, şimdi Lavanta Tepesi Hotel bünyesinde halka açık olarak faaliyet göstermektedir. Restoranımız, her öğün sunulan zengin menüsüyle yerel lezzetlerin en güzel örneklerini misafirlerine sunmaktadır. Taş Oda Gastronomi Mutfağı'nda düzenlenen özel kahvaltılar ve yemek organizasyonları, otantik işlemelerle süslenmiş sanatsal atmosferi içinde unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Burdur'un yöresel tatlarını keşfetmek ve tarihi bir mekânda zaman geçirmek isteyen herkes için ideal bir durak olan Taş Oda, geleneksel ve moderni harmanlayarak eşsiz bir deneyim sunuyor.
Kitap & Kahve Kafeteryası
Kampüsün kalbinde yer alan Kitap & Kahve, adını içinde barındırdığı yerli ve yabancı birçok ünlü yazarın eserlerini içeren zengin kütüphanesi ve lezzetli kahve sunumlarından almakta olup, MAKÜ üyeleri için vazgeçilmez bir buluşma noktasıdır. Zengin kahve çeşitleri ve menüleriyle öğrenci ve personelimize kampüs manzarası eşliğinde keyifli bir mola sunuyor.
Kafeteryanın alt katında bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen uygulamalı mutfak dersleri bulunmaktadır. Bu dersler, öğrencilerin yöresel ve dünya mutfaklarından esinlenerek hazırladığı lezzetleri, haftanın belirli günlerinde Kitap & Kahve'nin menüsüne taşıyor. Öğrencilerin elinden çıkan bu özel yemekler, müşteriler tarafından bir yazılım aracılığıyla değerlendirilerek, öğrencilerin uygulama notlarına doğrudan etki ediyor. Kitap & Kahve, hem lezzetli kahveleri hem de öğrenci çalışmalarıyla zenginleştirilmiş menüsüyle, ziyaretçilerine hem bilgi hem de tat alma zevkini bir arada sunuyor. Herkesi, eğitim ve gastronominin bu eşsiz harmanını deneyimlemeye davet ediyoruz.
Uygulama Oteli (Lavanta Tepesi Hotel)
KONUM
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal yerleşkesinde Burdur gölü ve lavanta bahçelerinin olduğu muhteşem doğa manzarası ile göz dolduran Lavanta Tepesi Hotel, Burdur’un Tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için merkezi konumda yer almaktadır. Şehrin gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe olan tesis toplam 37848 m² açık ve 16102 m² kapalı alana sahiptir.
Süleyman Demirel Hava limanına 37 km, Antalya hava limanına 122 km mesafededir.
RESTORANLAR ve CAFE
Ana restorantımızda geleneksel Türk mutfağının her zevke uygun farklı lezzetlerinden tadabilirsiniz. Otelimizin çatı katında bulunan Roof restoranımızda panoramik doğa manzarasının tadını çıkartırken zengin mönüsünde Türk ve dünya mutfağının lezzetlerinin sunulduğu yemeklerden tadabilirsiniz.
Lobi Cafe, açık ve kapalı alanlarında usta şeflerimizin pasta ve tatlı örneklerini tadarken çay ve kahve çeşitlerini yudumlayacağınız ve zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceğiniz hoş bir mekan.
TOPLANTI V ETKİNLİKLER
Profesyonel ekibimiz ile yerli / yabancı kurum ve kuruluşlara hizmet vermekteyiz. Gün boyu ışık alan fuaye alanı ile dikkat çeken toplantı salonlarımız, farklı ve fonksiyonel tasarımıyla tüm ihtiyaçları karşılamaktadır. Toplantı, konferans, workshop, yönetim seminerleri ve gala yemekleri, özel isteklere göre teknolojinin sağladığı olanaklar ve üstün bir hizmet anlayışıyla organize edilmektedir.
Salonlar | Alan | Kapasite |
---|---|---|
Fuaye alanı | 465 m² | -------- |
Merkez salon (3’e bölünebilir) | 770 m² | 925 kişi |
Sagalassos | 241 m² | 300 kişi |
Salda | 288 m² | 325 kişi |
Avşar | 241 m² | 300 kişi |
Workshop (2’ye bölünebilir) | 166 m² | 175 kişi |
Kibyra | 96 m² | 100 kişi |
Kremna | 70 m² | 75 kişi |
İnsuyu | 87 m² | 90 kişi |
*Kişi kapasitelerinde tiyatro düzeni baz alınmıştır.