Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Danışma Kurulu Toplandı

Yayın Tarihi | 05 June 2025, Thursday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Birim Danışma Komisyonu, 30 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda bölümün geleceğine yönelik önemli konuları ele aldı.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Olcay KİLİNÇ başkanlığında yapılan toplantıda, öğretim planı ve ders içeriklerinin geliştirilmesi konularında detaylı görüşmeler yapıldı.

 

Komisyon üyeleri, bölümün eğitim kalitesini artırmaya yönelik dört temel konuda önemli kararlar aldı. Bu kararlar arasında uygulama derslerinde öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştirici içeriklerin oluşturulması, müfredatta meslek itibarı ile ilgili ders konulması veya mevcut derslerin içeriklerinde bu konulara yer verilmesi, uygulamalı mutfak derslerinin teorik boyutunun güçlendirilmesi ve öğrenci seçim sürecinde yetenek esaslı kriterlerin uygulanabilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması yer alıyor.

 

Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Olcay KİLİNÇ başkanlığında, Doç. Dr. Uğur KİLİNÇ, Doç. Dr. Emre ERBAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇETİN, Dr. Öğr. Üyesi Merve ÇETİN, Öğr. Gör. Ramazan ARSLAN, Öğr. Gör. Önder Osman OFLAS ve Öğr. Gör. İlhan AVCU katılım sağladı. Toplantıya ayrıca dış paydaş Fatih KABA ve Osman KOÇIBAY ve öğrenci temsilcisi Sena Nur KÜÇÜK katılım gösterdi.