Akademi-Sektör İşbirliğinde Fakültemizden Yeni Bir Boyut: Akademi İşbaşında
Yayın Tarihi | 06 March 2025, Thursday
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği ve Fakültemiz arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında okulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Olcay KİLİNÇ Limak Lara Deluxe Otel’de bir hafta boyunca mutfak departmanında güncel uygulamaları yerinde takip ederek üretime bizzat katıldı. 7 gün süresince Executive Chef Halil GÖKMEN ile birlikte tüm departmanlardaki işleyiş hakkında bilgiler bizzat uygulamalı bir şekilde alınmıştır. Özellikle atık yönetimi konusunda yenilikçi bir anlayışa sahip olan Limak Grup otellerinin turuncu bayrak atık yönetimi konusunda uygulamaları yerinde derinlemesine incelenmiştir. Ayrıca hocamızın koordinatörlüğünde şehrimizin en güzel gastronomik ürünleri otel müşterileri ile açık büfede Burdur Mutfağı konsepti ile buluşturulmuş ve müşterilerin beğenisini kazanmıştır. Sonraki dönemlerde uygulama konusundaki iş birliklerinin özellikle operasyonun gerçekleştiği otel işletmelerinin departmanlarında yapılmasının hem işletmeler hem de akademi açısından faydalı olacağı konusunda fikir birliğine varılmıştır. İşbirliği protokolünün yapılması sayesinde uygulamanın gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği başkanı Sayın Hakan SAATÇİOĞLU ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin DALGAR’a çok teşekkür ederiz.
Diğer Haberler







